onsdag den 24. august 2011

STORE SYLTEDAG

I et solbeskinnet udekøkken mødtes 30 børn i lørdags for at lære at sylte i kokkeskolen.Først snakkede vi om hvorfor og hvordan man sylter, om sur- og sød-syltning og om grøntsagerne.
Så gik turen ud i marken, hvor vi høstede grøntsager – vi høstede rødbeder, gulerødder, løg, squash og et kæmpe stort gult græskar! Tilbage i udekøkkenet skulle der tændes op i bålkomfurerne og alle grøntsagerne skulle vaskes og renses.
Endelig var det tid til at springe på syltningen – der skulle både syltes rødbeder med peberrod, laves krydret græskarchutney, koges tomatketchup. De frisk høstede gulerødder blev til gulerod-appelsin syltetøj og de nyplukkede gule squash kom i squash-æble marmeladen. Som dessert syltede vi vaniljesyltede ferskner med stjerneanis.


Vi havde også gang i den nye stenovn, hvor vi lavede kartofler og bagt brød. Uhmm, det blev en meget lækker frokost. Til sidst gik alle hjem med hovederne fulde af opskrifter og maverne samt glassene fulde af syltegodter.




Tak for en dejlig dag!
Sarah    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar