Om Haver til Mavers Kokkeskole

Haver til Mavers Kokkeskole er et fritidstilbud til børn og unge, hvor de kan få viden og oplevelser med fødevarer, smag og ernæring knyttet til dansk natur, landbrug og fiskeri.


Ved at deltage i Haver til Mavers kokkeskole vil børnene få kendskab og erfaring med kvalitetes primærfødevarer. Sunde madvaner bliver til en helt naturlig del af børnenes hverdag og fremtidige ernærings bevisthed. I gennem kokkeskolen udvides deres smagsverden og de vil få konkrete madlavningsfærdigheder. Igennem undervisning og oplevelser i kokkeskolen udvikles børns viden om og indsigt i natur, landbrug, madlavning, sunde madvaner og spiselige oplevelser.

I kokkeskolen arbejder vi med gastronomiske emner som smag, råvarekendskab og tilberedningsteknikker. Ydermere vil der hver gang være et overordnet emne, som børnene går i dybden med. Her vil der også komme fageksperter på kokkeskolen og fortælle om blandt andet fiskeri, jagt og landbrug. Så børnene vil udover samarbejdet med kokken om at lave maden, også vil komme til at møde en fisker, en jæger og en landmand.

Vi tager råvarekendskab til nye højder på kokkeskolen, når børnene selv henter råvarerne på marken – selv at trække guleroden op af jorden, mens vi taler om råvarekvalitet og gunstige vækstbetingelser, giver en anden og større råvareforståelse.

Haver til Mavers Kokkeskole holder til i Krogerups udekøkken og al madlavning foregår udenfor, så for at få varmt mad, skal brændet først kløves og bålkomfurerne tændes op. Efter dagens gastronomiske krumspring samles vi om det store frokostbord i haven og nyder maden.

Projektet har modtaget tilskud fra Fredensborg Kommune, Den europæiske Fond for Udvikling af landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.