torsdag den 16. juni 2011

Kokkeskole i fiskens tegn


I lørdags startede Haver til Mavers kokkeskole. Dagens tema var fisk og der var rigeligt med frisk fangst at gå om bord i – den store mørke sej til fiskefrikadellerne, de små fede til makrel i tomat, de rødprikkede fladfisk til stegepande, den grønbenede hornfisk og den lille smækre knurhane.
Vi havde nogle dejlige friske fisk på buffeten, og selvom der var flere lystfiskere i blandt os, var der stadig mange aldrig havde været så tæt på en frisk fisk….så i fællesskab fandt vi frem til de fem kendetegn på frisk fisk. En frisk fisk dufter af hav (ikke af fisk), har klare øjne, har røde gæller, har fast og spændstigt kød og har et blankt og glinsende skind med et intakt slimlag.   
Alle 30 kokkeskolebørn fik renset og fileteret deres egen fisk. Efter en tur under den kolde hane er fileten fri for blod og indmad.
Hvis vi skal have stegt fiskefrikadellerne, må vi først tænde op i bålkomfuret 

Sådan fikser man en fiskefrikadelle… 
Ingen fiskedeller uden remoulade! Men for at lave remoulade skal der først piskes mayonnaise - det er altid en udfordring at piske en god mayonnaise, men under en bagende varm pinsesol skiller den endnu nemmere, så det var ind i skyggen og frem med de store overarme. 
Maden skal altid smages til, både før, under og efter tilberedning - også når vi laver remoulade, så det kan give en del opvask af smageskeer, når remouladen lige skal smage lidt mere af eddike eller salt eller sukker eller karry eller...

Det er ingen sag at lave sin egen makrel i tomat – ingen dåser her, det eneste metal vi skal bruge er en stegepande!

Endelig var det spisetid og vi kunne alle lige klemme os ned ved langbordet for at nyde en fantastisk frokost i det grønne.



Opvasken blev taklet med fornyet fiskefrokost-energi.

Tak for en dejlig dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar