Det bedste ved fiskefrikadeller er næsten remouladen! Og i stedet for at mase noget gult stads ud af en tube laver vi den da selv.
1/4 blomkål
1/8 spidskål
1 spsk. sukker
1/2 dl. eddike
1/4 dl. vand
4 spsk. mayonnaise
1/2 bundt kørvel
1/2 tsk. karry
salt og peber
- Grønsagerne skylles, skæres i små tern, og kommes i en gryde med eddike, sukker og vand
- Damp grøntsagerne møre under låg i 2-3 minutter, så der stadig er bid i
- Tag gryden af varmen, hæld væsken fra og afkøl grøntsagerne
- Mayonnaisen laves - se opskrift nedenfor
- De eddike-dampede grøntsager vendes i mayonnaisen sammen med karry og hakket kørvel
- Smag remouladen til med lidt sukker, eddike, salt og peber
Mayonnaise
1 knivspids salt
1 spsk. sennep eller eddike
2 dl olie
- Rør æggeblommer seje med salt og tilsæt sennep
- Pisk æggemassen mens olien tilsættes i en tynd stråle lidt af gangen
- Smag til med salt og sennep/eddike
Ingen kommentarer:
Send en kommentar