mandag den 20. juni 2011

Opskrift på remoulade

Det bedste ved fiskefrikadeller er næsten remouladen! Og i stedet for at mase noget gult stads ud af en tube laver vi den da selv.  
Remoulade
1 stor gulerod
1/4 blomkål
1/8 spidskål
1 spsk. sukker
1/2 dl. eddike
1/4 dl. vand
4 spsk. mayonnaise
1/2 bundt kørvel
1/2 tsk. karry
salt og peber

  • Grønsagerne skylles, skæres i små tern, og kommes i en gryde med eddike, sukker og vand
  • Damp grøntsagerne møre under låg i 2-3 minutter, så der stadig er bid i
  • Tag gryden af varmen, hæld væsken fra og afkøl grøntsagerne
  • Mayonnaisen laves - se opskrift nedenfor
  • De eddike-dampede grøntsager vendes i mayonnaisen sammen med karry og hakket kørvel
  • Smag remouladen til med lidt sukker, eddike, salt og peber
Mayonnaise
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
1 knivspids salt
1 spsk. sennep eller eddike
2 dl olie
  • Rør æggeblommer seje med salt og tilsæt sennep
  • Pisk æggemassen mens olien tilsættes i en tynd stråle lidt af gangen
  • Smag til med salt og sennep/eddike

Ingen kommentarer:

Send en kommentar